Over mij

Mijn foto
Ik ben Suuz van Suikertaartjes, bekend van de enige echte Wavy taart. Omdat ik zoveel vragen krijg de laatste tijd over recepten en technieken, heb ik besloten zoveel mogelijk vragen hier te beantwoorden. Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk nuttige informatie hier te plaatsen :) Als ik tijd heb zal ik ook binnenkort wat how-to's plaatsen. Voor informatie over wavy workshops of andere workshops kun je eens een kijkje nemen op mijn sites die onderaan deze pagina staan. Als je vragen hebt over recepten of iets anders op deze blog, stel ze alsjeblieft hier!! Dan kan ik alles gewoon 1 keer typen, en dan heeft iedereen er wat aan :)

maandag 3 januari 2011

Welkom op mijn blog!

Leuk dat je even komt buurten!
Ik ben deze blog begonnen omdat ik zo ontzettend veel vragen krijg, en steeds vaker dezelfde vragen, dat het me slimmer leek om alles bij elkaar te zetten. Dan hebben meer mensen er wat aan.

Ik zal dus met en met de meeste vragen die ik krijg over recepten en technieken hier proberen te beantwoorden.

26 opmerkingen:

  1. Ziet er nu al goed uit! Zal derecepten zeker proberen. Begin maar met de white cake voor de 3 D. Wat vind jij eigenlijk de lekkerste cake?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Suuz,

    Gefeliciteerd met je blog, leuk dat je dit doet! Ik ga er zeker veel van meegenieten :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel :)
    Mijn persoonlijk favoriet is de chocolade genoise. Dat recept hebben we lang geleden van een oud Oostenrijks vrouwtje gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey,

    wat leuk om een blog van jouw te lezen! Super dat je deze dingen met ons wilt delen.
    Ik ga het zeker volgen!

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. SUPER Suuz met je onzettend e leuke blog en wat fijn dat je je recepten met ons wil delen , je zal er daar zo vele blij mee maken!!!
    TOP!!! En nog heeeeeel veeeeeeeeeeel succes met je zaak!!!!
    X Nicoleth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat leuk (en lief) dat je je kennis met ons wilt delen.
    gelijk een vraag: waar gebruik je Moskovisch gebak voor?
    Succes met je blog en ik heb hem opgeslagen onder mijn favorieten.

    Laura uit Vlissingen
    meme-cake

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moskovisch gebak is vergelijkbaar met biscuit, dus ook licht en luchtig.
    De textuur is iets anders en de bereidingswijze natuurlijk ook, en het is wat voller van smaak door de boter.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Suuz, wat super dat je dit doet. Ik heb nu dus officieël een map op mijn laptop met "tips van Suuz".

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Suuz, ik vind het super dat je dit doet!! Je gaat heel veel mensen blij maken met deze geweldige recepten. Ik hou het nog steeds bij opa's recept ;D. Veel suc6 met je blog en je zaak. X, Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zal je blogje volgen, maar hoop weldra nog meer lekkers terug te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gezellig Sodie!!
    Zodra ik weer tijd heb (dat duurt nog wel even :)) ga ik absoluut weer nieuwe dingetjes plaatsen hoor!
    Ik ben ook bezig met het uitzoeken van een fijne camera zodat ik wat how-to's kan maken.
    Nu eerst mijn pandje op orde, dan kunnen we los!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hoi suus!

    ik zie je blog nu pas (schaam). Welke cake gebruikte je ook al weer bij de wavy workshop? (Alkmaar) Ik ga je recepten zeker eens proberen en zal je het resultaat laten weten!

    groete van Mireille.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Mireille!
    Wat leuk om je weer eens zo tegen te komen, gezellig :)
    Voor de wavyworkshop gebruikte ik gewoon opa's cake. Lekker makkelijk, smaakt goed en ideaal om te snijden.

    Succes ermee en ik ben benieuwd naar je creatie!

    Groetjes,
    Suuz

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb de wave opnieuw geprobeert en heb de heavenly white geprobeert; snijdt erg goed en erg smakelijk! Qua bekleden ging het nog niet helemaal, dus ik ga weer eens een poging wagen. Ik heb de hoeken strak gehouden en niet afgerond, in 1x bekleed, te dun. Kortom nog maar eens proberen! Ik zal em met opa's cake doen. Bedankt voor je recepten!

    Groetjes van Mireille.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Graag gedaan natuurlijk, en bedankt voor je lieve reactie!
    Mocht je er volgende keer weer mee worstelen, moet je maar even bellen (nummer staat op mijn site), dan kan ik je misschien wat beter helpen :)
    Succes weer en vooral veel plezier!

    Liefs,
    Suuz

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Suuz,

    Ik heb wat vraagjes en ik hoop dat je de tijd hebt om mij hiermee te helpen.
    Sinds enige tijd bak en decoreer ik taarten voor vrienden en familie, nu bakte ik altijd met de biscuit mix maar hier ben ik sinds enige tijd mee gestopt en bak alleen nog maar from scratch... nu hield ik mij met de mix altijd aan de tabel schema van "deleukstetaarte".
    Maar wat voor een tabel schema kan ik nu volgen nu ik niet meer met de mixen bak... ik bak veel te veel omdat ik het dus niet goed weet wat ik doe hahhaa. Teveel taart is niet erg maar toch.
    En hoe doe jij dat met bv 3D taarten hoe bereken je de hoeveelheid beslag voor bv 20 personen??? hoop dat jij mij kunt helpen. Alvast ontzettend bedankt Groetjes, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ps: ben ik weer ;-).

    Ik wilde even een voorbeeld geven (voor mijzelf) zodat ik het goed begrijp.
    In het boek van Debbie Brown hier staat het spinnenhuis taart in, deze wil ik heel graag maken voor een vriendin van mij nu bestaat deze uit 3 lagen van 15 bij 15 cm cake.... voor hoeveel mensen zou dit dan zijn??
    Sorry dat ik misschien dom overkom maar geen vragen stellen is een domme vraag toch haahahaaa.
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hey Astrid!
    Volgens mij heb je het spinnenhuis al gemaakt of niet? Ik zag net een foto op DLT voorbij komen.
    Ik heb al vaker geprobeerd te antwoorden hier, mijn op de een of andere manier werkte mijn laptopje niet mee... iets met nieuwe besturingsprogramma's of zo.

    Als je zelf biscuit maakt kun je je ook gewoon aan het schema van 1 ei op een halve liter inhoud houden hoor.
    Bij andere recepten is het gewoon even uitvogelen :)
    Als ik een 3D taart maak, hou ik niet veel rekening met het aantal personen. Ik zorg gewoon dat er ruim voldoende is. De ingrediënten kosten natuurlijk niet zoveel, en voor de prijzen die ik reken vind ik het belangrijker dat de taart er gewoon goed en proportioneel goed uitziet. Bij bruidstaarten ook hoor. Liever een extra laag erop dan dat ze een taart hebben die niet "klopt". En liever een grote taart dan één die niet in verhouding is.
    Wat betreft het spinnenhuis... Hoe hoog zijn die drie lagen? En wat voor recept wordt er gebruikt?
    Waarschijnlijk heb je niks meer aan mijn anwtoord, waarvoor excuses...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zie je, en nu lukt het wel...
    Misschien lag het aan mijn google account, ik werd iedere keer van het inlogscherm van google weer terug naar het inlogscherm van hier gestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Suuz,

    Nog bedankt voor je antwoord, inderdaad heb ik het spinnenhuis al gemaakt.
    Deze was besteld voor 20 personen, ik heb het recept van black magic cake gebruikt.
    Weet niet of je hier bekent mee bent maar die is o zo machtig maar oooo zo lekker. Gevuld met smbc en chocolade ganache. Het originele recept van Debbie Brown is de madeira cake (nog nooit gemaakt). En haar cake lagen zijn 7,5cm hoog.
    Mijn lagen waren ongeveer 5 cm per laag, sommige wat lager ivm met bak problemen uiteindelijk was de taart ongeveer 23 a 24 cm hoog.
    Maar er gingen aan beide kanten flink wat cake af om het dak te maken.
    Ik had de taart in 2je gedeeld onderste laag incl vulling 10 cm hoog bovenste gedeelte ongeveer 14 cm hoog incl vulling.
    Van de bovenste laag was na 20 man nog taart over omdat het zo een machtige taart was waren de plakken uiteindelijk iets van 1 a 1,5 cm dik 10 cm hoog +/- 7 cm breed. Ik hou ook erg van goeie proporties en ik werk liever ook groot dan dat kleine priegel werk (daar word ik onrustig van hahaha). Ik heb liever ook te veel dan te weinig maar om nou een taart waar wel 45 man van kunnen eten weg te geven voor de prijzen die ik vraag vind ik wel een beetje zonde. Ik vind dat prijzen ook zo moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ps: de originele taart is 15 bij 15 cm, 3 cake lagen van 7,5 cm hoog.

    Ik heb een 20 bij 20 cm taart gemaakt zoveel lagen gebakken tot ik kwam op 23 a 24 cm hoog.

    Jeetje wat een verhaal hahaahah

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Suuz,

      Ik heb je blog net gezien. Het is super! Ik heb je recepten ook doorgebladerd, en ik kan echt niet wachten om ze uit te proberen. Reuze bedankt!
      X Ade

      Verwijderen