Je kunt deze cake het beste in twee keer bakken dan in één keer een hoge taart. Het duur dan erg lang voordat de taart klaar is, en dat kan de cake behoorlijk uitdrogen.
Voor een 10 inch vorm:
395 g patentbloem, gezeefd
20 g bakpoeder5 g zout
4 eiwitten
300 g kristalsuiker
170 g boter
235 ml melk
5 ml vanille extract
5 ml amandel extract
Zeef alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Om het extra luchtig te maken kun je het beste zelfs twee of drie keer zeven.
Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Blijf kloppen tot het helemaal stijf is.
Klop in een andere kom de boter met de rest van de suiker tot licht en romig.
Voeg nu om en om een deel droge ingrediënten en een scheutje melk toe tot alles gemengd is. Voeg daarna de smaakstoffen toe.
Spatel nu heel snel de eiwtten erdoor en schep het gehele beslag in een goed ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake op 175 graden, ongeveer 30-40 minuten.
Als een prikker droog uit de cake komt is hij klaar. Laat hem dan even een paar minuutjes in de bakvorm afkoelen om hem vervolgens te storten op een taartrooster.
ooh... weer een vraag, is het recept van deze cake en de white cake voor de vormen en dan 5cm hoog (dus dan 2x maken) of is ie voor 2x een cake van 5 cm hoog? Je kan hem niet even laten staan denk ik, dan gaat de lucht uit het beslag denk ik?
BeantwoordenVerwijderenGroeten Femke
Omdat hier geklopt eiwit in moet kun je het beslag beter niet laten staan inderdaad. Dit recept gaat ervan uit dat je twee bakvormen hebt, zal wel iets Amerikaans zijn :)
BeantwoordenVerwijderenik kon niet wachten en heb hem zojuist gemaakt. Had geen amandelaroma in huis, dus maar citroen erbij gedaan. Hij is heerlijk!! Vind hem alleen wel machtig, klopt dat? Of heb ik iets niet goed gedaan. ( geen goed begin overigens van het voornemen om af te vallen)
BeantwoordenVerwijderenBedoel je met machtig dat hij niet luchtig is? Nee, dat hoort niet.
BeantwoordenVerwijderenMachtig omdat het vrij zoet is, ja daar kan ik inkomen.
Deze taart is erg lekker met wat frissere vullingen als vers fruit, jam, lemoncurd,e.d. Al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld zelfgemaakte banketbakkersroom of niet gezoete slagroom.
luchtig is hij wel. Maar idd. wel machtig qua smaak. Heel anders dan de "ordinaire" cake. Ik zet hem vrijdag bij mijn proefmiddag, eens kijken wat anderen er van vinden.
BeantwoordenVerwijderenLaat je het even weten dan?
BeantwoordenVerwijderenIk heb hem ook al vaker gemaakt voor vrienden en voor een paar bestellingen. Tot nu toe waren de reacties erg positief :)
Mijn club proevers was een stuk kleiner uitgevallen dan gepland ( altijd fijn als mensen op het laatste moment afzeggen of gewoon helemaal niet afmelden maar gewoon niet komen:( )
BeantwoordenVerwijderenis de cake wel in de smaak gevallen. Ze gaven wel allemaal aan dat je er een niet te groot stuk van moet nemen. Maar dat ie wel heel lekker was.
Fijn dat hij goedgekeurd is :)
BeantwoordenVerwijderenDat je er niet een te groot stuk van moet nemen geldt denk ik wel voor alles behalve biscuit :)
Ik kreeg de vraag of dit recept ook geschikt was voor kleinere vormen, en hoeveel 10 inch is.
BeantwoordenVerwijderenHieronder mijn reactie:
Voor minitaartjes zou het ook moeten kunnen hoor, maar minicctjes worden
denk ik te droog.
1 inch is 2,54 cm, dus 10 inch is 25,4 cm :) En als er ergens een maat
bakblik staat is het over het algemeen gewoon een ronde vorm, tenzij er iets
anders staat aangegeven. Dat geldt sowieso ook voor vrijwel alle amerikaanse
recepten.
Groetjes,
Suuz
Ik was dit recept in het Engels al eerder tegen gekomen, fijn de vertaling te hebben met NL- maten. Dank! Heb zin om hem te gaan uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenIs het een taart die goed te snijden is in 2 lagen, of zou je hem beter moeten invriezen? Of is het juist een cake die vers beter tot zijn recht komt en hoe lang blijft hij lekker vers. Hoe hoog wordt de cake (ongevuld) meestal? Sorry,.. veel vragen..
Groet, Nicole
Ik had nog een vraag. Als ik zoek op de Engelse recepten voor angel's foodcake ,zie ik vaker een recept zonder bakpoeder en melk, maar met wijnsteenzuur (geen baksoda). Heb jij een idee wat het verschil in het eindresultaat is?
BeantwoordenVerwijderenDank al vast, Nicole