Over mij

Mijn foto
Ik ben Suuz van Suikertaartjes, bekend van de enige echte Wavy taart. Omdat ik zoveel vragen krijg de laatste tijd over recepten en technieken, heb ik besloten zoveel mogelijk vragen hier te beantwoorden. Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk nuttige informatie hier te plaatsen :) Als ik tijd heb zal ik ook binnenkort wat how-to's plaatsen. Voor informatie over wavy workshops of andere workshops kun je eens een kijkje nemen op mijn sites die onderaan deze pagina staan. Als je vragen hebt over recepten of iets anders op deze blog, stel ze alsjeblieft hier!! Dan kan ik alles gewoon 1 keer typen, en dan heeft iedereen er wat aan :)

maandag 3 januari 2011

Amerikaanse crusting botercrème

250 gram shortening  (Trex of Crisco)
550 gram poedersuiker
1 eetlepel vanilla-essence
1 eetlepel  boteraroma
1 eetlepel eiwitpoeder
2 theelepels citroensap of citroensiroop
Snufje zout
2 à 3 eetlepels volle houdbare melk

Zeef de poedersuiker met het eiwitpoeder in een grote kom.
Klop ondertussen de shortening op de mediumstand los.
Voeg de poedersuiker beetje bij beetje bij de shortening.
Als alles gemengd is kunnen de essences, citroensap en het zout erdoor.
Als laatste de melk erdoor om het mengsel smeuïg te maken. Bepaal voor jezelf of je er 2 of drie eetlepels melk doorheen mengt.
Bewaar in de koelkast in een luchtdicht bakje. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen en even goed doorroeren met een spatel.

5 opmerkingen:

  1. Hoi Suuz

    Smeer jij je taarten hier zelf ook mee af, jouw taarten zijn altijd super strak....

    Kwa smaak is het te doen....
    Bedankt,

    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wel lang gedaan, nu niet meer.
    Ik heb dit recept gevonden omdat ik op zoek was naar een betaalbare vervanging van de wilton white decorator icing. Dat is namelijk nog steeds voor mij de fijnste, veiligste en lekkere bc. Inmiddels kan ik hem wat voordeliger kopen, dus ik ben weer terug bij Wilton :)
    Maar deze bc is prima hoor, en veilig. Hij zal niet heel snel gaan zakken of smelten bij warm weer, hij bederft een stuk minder snel en ik vind hem lekkerder dan 1:1 :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben ik weer Suuz, kun je met allebei de icings je taart goed strak afsmeren??

    Alvast bedankt...

    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja hoor, gaat geweldig!
    Het werkt wel wat anders dan de 1:1 en de MBC werkt weer anders.
    Hieronder een linkje naar een youtube filmpje. Zij doet er geen fondant meer over, dus eigenlijk moet je wat ze nu doet als enige laag gebruiken. Ze doet het vrij overdreven om duidelijk te maken wat de bedoeling is, dus er gaat flink wat op. Maar ze haalt er ook weer erg veel af.
    Ingewikkeld verhaal wordt het zo :) Kijk zelf maar even:
    http://www.youtube.com/watch?v=dIXHFqpJK84

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Suuz..

    Het is al laat maar wilde je nog even bedanken voor je tijd en tips... Kwart over 1 s`nachts en ik kijk naar je gelinkte youtube video, hoe bedoel je taart verslaafd ;-) ;-).
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen