Smelt ongeveer 50 gram boter (ik gebruik blue band) in een anti-aanbakpan op middelmatig vuur.
Gooi er dan 250 gram spekjes bij en laat alles rustig smelten.
Als het allemaal gesmolten is het vuur wat lager zetten en net zoveel crispies toevoegen zodat alle crispies een mooi dun laagje spekje hebben.
Als er onderin de pan nog gesmolten spekje zit moet je dus wat meer crispies toevoegen.
Haal de pan van het vuur en blijf wat husselen met een pollepel tot de massa van de pan loslaat.
Besmeer je werkblad met wat Crisco of Trex, of schep het mengsel direct in de ingevette vorm.
Als je wilt kneden, zul je even moeten wachten tot het zover is afgekoeld dat je het vast kunt pakken. Vet je handen in en kneden maar!
Als je boetseersel klaar is kun je het het beste helemaal laten uitharden. Daarna kun je met een scherp brood- of steakmes de oneffenheden mooi wegsnijden of het geheel verder in model brengen.
Voor het bekleden met fondant kun je het beste de cereal treats insmeren met royal icing in één of twee laagjes. Dit zorgt voor een mooie, strakke ondergrond en je fondant blijft er prima aan plakken!
Deze Ernie Sesame Workshop Circle c2010 is ook zo gemaakt. Zijn hoofd en armpjes zijn van cereal treats, zijn lijf en beentjes zijn van cake.
Over mij
- Suikertaartjes-Suuz
- Ik ben Suuz van Suikertaartjes, bekend van de enige echte Wavy taart. Omdat ik zoveel vragen krijg de laatste tijd over recepten en technieken, heb ik besloten zoveel mogelijk vragen hier te beantwoorden. Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk nuttige informatie hier te plaatsen :) Als ik tijd heb zal ik ook binnenkort wat how-to's plaatsen. Voor informatie over wavy workshops of andere workshops kun je eens een kijkje nemen op mijn sites die onderaan deze pagina staan. Als je vragen hebt over recepten of iets anders op deze blog, stel ze alsjeblieft hier!! Dan kan ik alles gewoon 1 keer typen, en dan heeft iedereen er wat aan :)
o suuz merci voor de uitleg hierboven. Ik ga er mee aan de slag. Binnekort een 3d aap maken kijken of mij dit ook zo goed gaat lukken...
BeantwoordenVerwijderengroet Ester
Ik ben benieuwd, veel succes!!
BeantwoordenVerwijderenHartstikke bedankt, het is goed gelukt, zie nu pas dat ik hier ook kan reageren
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Tineke
Vergeet ik te vragen of je het geheel in de vorm helemaal af laat koelen, krijg je dat er dan nog wel uit ??
BeantwoordenVerwijderenTja, ik zou wel een siliconen vorm gebruiken dan, die kun je er makkelijk vanaf halen :)
BeantwoordenVerwijderenEn anders de vorm heeeeel goed invetten en als het hard is een flink mes erin duwen en eruit trekken denk ik :)
Was ik het hele cereal treats gebeuren al weer vergeten, bedankt voor je reactie Suuz Vind je blog erg leuk en de recepten ben ik blij mee
BeantwoordenVerwijderenHeel erg bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb alleen nog een vraag welke spekjes heb je gebruikt (gesuikerde of ongesuikerd).
Ongesuikerd, gewoon de normale spekjes of marshmellows.
BeantwoordenVerwijderensuper idee!!! het werkt ook echt goed! dank je wel! Nu kunnen we echt als CakeBoss van alles gaan bouwen ;-)
BeantwoordenVerwijderenHoi Suuz,
BeantwoordenVerwijderenAls je hebt afgesmeerd met 2 laagjes RI, laat je het laatste laagje dan drogen voordat je fondant erom doet? (als het helemaal is uitgehard plakt 't toch niet meer?