Over mij

Mijn foto
Ik ben Suuz van Suikertaartjes, bekend van de enige echte Wavy taart. Omdat ik zoveel vragen krijg de laatste tijd over recepten en technieken, heb ik besloten zoveel mogelijk vragen hier te beantwoorden. Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk nuttige informatie hier te plaatsen :) Als ik tijd heb zal ik ook binnenkort wat how-to's plaatsen. Voor informatie over wavy workshops of andere workshops kun je eens een kijkje nemen op mijn sites die onderaan deze pagina staan. Als je vragen hebt over recepten of iets anders op deze blog, stel ze alsjeblieft hier!! Dan kan ik alles gewoon 1 keer typen, en dan heeft iedereen er wat aan :)

maandag 3 januari 2011

Heavenly white cake

Dit is een luchtigere variant dan de gewone white cake die ook tussen mijn recepten staat.

Je kunt deze cake het beste in twee keer bakken dan in één keer een hoge taart. Het duur dan erg lang voordat de taart klaar is, en dat kan de cake behoorlijk uitdrogen.

Voor een 10 inch vorm:

395 g patentbloem, gezeefd
20 g bakpoeder
5 g zout
4 eiwitten
300 g kristalsuiker
170 g boter
235 ml melk
5 ml vanille extract
5 ml amandel extract


Zeef alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Om het extra luchtig te maken kun je het beste zelfs twee of drie keer zeven.
Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Blijf kloppen tot het helemaal stijf is.
Klop in een andere kom de boter met de rest van de suiker tot licht en romig.
Voeg nu om en om een deel droge ingrediënten en een scheutje melk toe tot alles gemengd is. Voeg daarna de smaakstoffen toe.
Spatel nu heel snel de eiwtten erdoor en schep het gehele beslag in een goed ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

Bak de cake op 175 graden, ongeveer 30-40 minuten.
Als een prikker droog uit de cake komt is hij klaar. Laat hem dan even een paar minuutjes in de bakvorm afkoelen om hem vervolgens te storten op een taartrooster.

11 opmerkingen:

 1. ooh... weer een vraag, is het recept van deze cake en de white cake voor de vormen en dan 5cm hoog (dus dan 2x maken) of is ie voor 2x een cake van 5 cm hoog? Je kan hem niet even laten staan denk ik, dan gaat de lucht uit het beslag denk ik?

  Groeten Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat hier geklopt eiwit in moet kun je het beslag beter niet laten staan inderdaad. Dit recept gaat ervan uit dat je twee bakvormen hebt, zal wel iets Amerikaans zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kon niet wachten en heb hem zojuist gemaakt. Had geen amandelaroma in huis, dus maar citroen erbij gedaan. Hij is heerlijk!! Vind hem alleen wel machtig, klopt dat? Of heb ik iets niet goed gedaan. ( geen goed begin overigens van het voornemen om af te vallen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedoel je met machtig dat hij niet luchtig is? Nee, dat hoort niet.
  Machtig omdat het vrij zoet is, ja daar kan ik inkomen.
  Deze taart is erg lekker met wat frissere vullingen als vers fruit, jam, lemoncurd,e.d. Al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld zelfgemaakte banketbakkersroom of niet gezoete slagroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. luchtig is hij wel. Maar idd. wel machtig qua smaak. Heel anders dan de "ordinaire" cake. Ik zet hem vrijdag bij mijn proefmiddag, eens kijken wat anderen er van vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat je het even weten dan?
  Ik heb hem ook al vaker gemaakt voor vrienden en voor een paar bestellingen. Tot nu toe waren de reacties erg positief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn club proevers was een stuk kleiner uitgevallen dan gepland ( altijd fijn als mensen op het laatste moment afzeggen of gewoon helemaal niet afmelden maar gewoon niet komen:( )
  is de cake wel in de smaak gevallen. Ze gaven wel allemaal aan dat je er een niet te groot stuk van moet nemen. Maar dat ie wel heel lekker was.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat hij goedgekeurd is :)
  Dat je er niet een te groot stuk van moet nemen geldt denk ik wel voor alles behalve biscuit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kreeg de vraag of dit recept ook geschikt was voor kleinere vormen, en hoeveel 10 inch is.
  Hieronder mijn reactie:

  Voor minitaartjes zou het ook moeten kunnen hoor, maar minicctjes worden
  denk ik te droog.
  1 inch is 2,54 cm, dus 10 inch is 25,4 cm :) En als er ergens een maat
  bakblik staat is het over het algemeen gewoon een ronde vorm, tenzij er iets
  anders staat aangegeven. Dat geldt sowieso ook voor vrijwel alle amerikaanse
  recepten.

  Groetjes,
  Suuz

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was dit recept in het Engels al eerder tegen gekomen, fijn de vertaling te hebben met NL- maten. Dank! Heb zin om hem te gaan uitproberen.
  Is het een taart die goed te snijden is in 2 lagen, of zou je hem beter moeten invriezen? Of is het juist een cake die vers beter tot zijn recht komt en hoe lang blijft hij lekker vers. Hoe hoog wordt de cake (ongevuld) meestal? Sorry,.. veel vragen..
  Groet, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had nog een vraag. Als ik zoek op de Engelse recepten voor angel's foodcake ,zie ik vaker een recept zonder bakpoeder en melk, maar met wijnsteenzuur (geen baksoda). Heb jij een idee wat het verschil in het eindresultaat is?
  Dank al vast, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen