Over mij

Mijn foto
Ik ben Suuz van Suikertaartjes, bekend van de enige echte Wavy taart. Omdat ik zoveel vragen krijg de laatste tijd over recepten en technieken, heb ik besloten zoveel mogelijk vragen hier te beantwoorden. Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk nuttige informatie hier te plaatsen :) Als ik tijd heb zal ik ook binnenkort wat how-to's plaatsen. Voor informatie over wavy workshops of andere workshops kun je eens een kijkje nemen op mijn sites die onderaan deze pagina staan. Als je vragen hebt over recepten of iets anders op deze blog, stel ze alsjeblieft hier!! Dan kan ik alles gewoon 1 keer typen, en dan heeft iedereen er wat aan :)

dinsdag 24 januari 2012

Beluga

Onlangs mocht ik een taartje voor Beluga maken!!10 opmerkingen:

 1. Suuz het is echt een prachtige taart geworden ik heb het hele verhaal gevolgd op het forum van de leukste taarten.

  Mag ik jouw vragen wat voor een snijschema jij aanhoud, ik bak geen biscuit maar cake.
  En deze zijn altijd rond de 10 a 12 cm hoog met 2 vullingen.
  Nu loop ik mij gek te zoeken naar een goede schema en vond die van Wilton maar die lijken mij zo klein, maar het tabel van het forum is veel te veel aangezien dit natuurlijk gebaseerd is op biscuit.
  Ik heb een keer een taart gemaakt voor 30 pers en deze bestond uit een 20 cm en een 25 cm taart maar de mensen hebben 30 pers alleen al uit die van de 20 cm taart gehaald nou ik kon het niet geloven of mijn berekeningen waren helemaal fout of hun aten gewoon heeeel weinig.

  Kun jij mij advies geven
  Groetjes,

  Astrid (binkie1428)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Astrid!

  Jeetje, een snijschema.... dat hangt echt van de vorm en de recepturen af.
  Wat voor cake gebruik je en welke vullingen?
  Ik vul mijn cakes doorgaans wat vaker dan twee keer, maar ook dat hangt af van de vorm en de recepturen.
  Doorgaans adviseer ik wel om smalle stukjes te snijden, dus niet vierkant zoals bij de meeste snijschema's. En doorgaans zijn mijn taarten ook veel te groot :)
  Ik vind het belangrijker dat het er kloppend uitziet dan dat mensen moeten gaan rekenen en passen en meten om iedereen van een stukje taart te voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Suuz,

  De basis van mijn vulling is altijd de Swiss merinque butter cream. Ik bak mijn taarten ook altijd zelf dit is toch altijd het lekkerst zoals vanilla boter cake chocolade boter cake red velvet cake enz.
  Mijn klanten vinden tot nu toe de 2 lagen vulling genoeg ik heb meerdere lagen gedaan maar dit vonden ze te machtig!!
  Mijn taarten zijn 3 lagen cake en dan 2 dikke lagen vulling.
  Ik zoek nu echt een goede snijmethode voor de standaard vierkante en ronde taart vormen. Ik adviseer nu wel de party cake schema die ik vond op internet en die zegt 5 bij 5 cm dus vierkant.
  Topsy turfy enz zijn bij mij nog niet zo populair.
  Ik heb taartmallen gemaakt van karton van 5 x5 cm en 12 cm hoog en 1 van 5 bij 2,5 cm en 12 cm hoog gewoon om te kijken hoe dat er uitziet op een gebaksbordje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die van 5 bij 5 ziet er echt als een soort homp uit en die van 5 bij 2,5 ziet er weer te klein uit. Ik wil absoluut niet dat mensen tekort komen. Maar ook weer niet dat het mij geld kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb voor einde deze maand een taart opdracht voor 30 pers, rond, de dame in kwestie wil geen stapel taart al vind ik dat altijd leuker kan ik meer versieren maar het mag ook vierkant zijn dus ja hoe groot 25, 30 cm ?? sorry voor al de berichtjes elke keer schiet er weer iets in mijn hoofd om te vragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Poeh... ik maak al een stapel bij 25 personen :) Sowieso omdat dat er veel leuker uitziet. Bij mij zijn de bestellers ("klanten" vind ik een vies woord...) dus niet altijd koning. Ik maak doorgaans alleen taarten die ik wil maken.
  Als je een chocolade cake gebruikt met MBC zou je het kunnen redden met 25 vierkant, maar ik zou toch voor de 30 gaan. Die ingrediënten die je extra nodig hebt kosten echt niet zoveel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je heb helemaal gelijk wat betreft taarten maken die jezelf wilt maken en ik wil een stapel taart maken want dan kan ik mijn ideen die ik nu heb voor die taart veel beter tot uiting laten komen.
   Volgens mijn snijschema kom ik met een 25 vierkant op 25 stukken 5x5cm en met de dertig kom ik uit op 36 stukken 5x5cm dus dan kan ik die wel aanhouden als ik zo jouw bericht lees. Bedankt voor je advies ik voel mij toch al wat zekerder nu. Groetjes Astrid

   Verwijderen
 7. ok daar ben ik weer haha.
  Ik had nog een vraag over de vulling van jouw beluga taart, de ganache die je gebruikt hebt als vulling heeft deze dezelfde consistentie als de ganache waarmee je de taart een coat hebt gegeven of klop je deze eerst op. Ik smeer mijn taarten altijd in met ganache maar als vulling vind ik deze iets te stevig, kan ik deze dan opkloppen ?? Weer bedankt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er gewoon dezelfde ganache voor gebruikt, omdat de cake wel wat stevigheid kon gebruiken.
  Ganache om op te kloppen is een andere verhouding, maar die gebruik ik eigenlijk nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie taart! Maak je alle decoraties zelf? Ik koop mijn decoraties namelijk zelf meestal kant-en-klaar op http://www.gortdecoraties.nl/ Heel af en toe wil ik het nog weleens zelf proberen te maken, maar dat wordt natuurlijk lang niet zo mooi als wanneer professionals het maken! Die van jou is in elk geval prachtig!

  Brechje

  BeantwoordenVerwijderen